آخرین اخبار
کد مطلب: 73553
70 هزار بيمار پنهان ايدزي در كشور
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 1107

به گزارش سلام لردگان به نقل از سايت جوان امروز - اما با رفتارهاي پرخطر در حال گسترش آن هستند. براساس آمارهاي «عباس صداقت» رئيس اداره ايدز وزارت بهداشت، 90 هزار ايراني مبتلا به ايدز در كشور وجود دارد كه 70 هزار نفر آنها خبر از بيماري خود ندارند. «مينو محرز» رئيس مرکز تحقيقات ايدز ايران هم مي‌گويد: «25 هزار بيمار مبتلا به ايدز در کشورمان داريم و تخمين زده شده که 100 تا 120 هزار نفر هنوز شناسايي نشده‌اند. افرادي كه بيشتر آنها را نوجوانان، جوانان و زنان تشكيل مي‌دهند.» وي ادامه مي‌دهد: «آگاهي جوانان درباره ارتباطات غيراخلاقي محافظت نشده بايد افزايش يابد اما خانواده‌ها، وزارت آموزش و پرورش و صدا و سيما در اين باره برنامه‌اي ندارند درحالي که هرگونه آموزشي بايد از سنين کودکي آغاز شود.»

به گزارش سلامت نيوز به نقل از تهران امروز ؛ به گفته عباس صداقت همچنان بيشترين عامل انتقال ايدز در كشور از طريق اعتياد تزريقي است. بنابراين بخشي بزرگي از اين 100 هزار نفر هم بايد از همين طريق دچار ايدز شده باشند و اين خطر هم وجود دارد كه آنها بدون اينكه بدانند، افراد ديگري را هم آلوده كنند. البته همه آلودگي‌ها ماحصل سرنگ‌هاي مشترك نيست. همين مسئله هم باعث مي‌شود تا صداقت با هشدار نسبت به تغيير الگوي انتقال ايدز از طريق ارتباطات جنسي محافظت نشده، بر لزوم توجه بيش از پيش به برنامه‌هاي کاهش آسيب به منظور جلوگيري از بازگشت موج دوم ايدز در کشور تاكيد كند.

همچنين مطالعات اپيدميولوژيک انجام شده در کشور اين هشدار را مي‌دهند که آمار انتقال بيماري ايدز از طريق ارتباطات جنسي محافظت نشده و همچنين ابتلاي زنان به اين بيماري در حال افزايش است. به گفته صداقت با توجه به مشاهدات انجام شده در تغيير الگوي انتقال ايدز تاکيد ما بيشتر روي ارتباطات جنسي ناسالم است. تهديد ديگري که به ويژه جوانان و نوجوانان را در معرض خطر قرار مي‌دهد، افزايش استفاده از مواد روان‌گردان و محرک‌هاست، چرا که اين مواد به‌طور غيرمستقيم مي‌توانند عاملي براي ارتباطات جنسي محافظت نشده باشند.صداقت ،كليد رهايي از اين درد خانمانسوز را افزايش آگاهي مردم مي‌داند و مي‌گويد: «بر اين اساس ارتباطات بهتري با سازمان صدا و سيما، شهرداري، مترو، راه‌آهن و قطارهاي مسافربري، هواپيمايي و سازمان‌هاي ديگر برقرار شده است تا به اين ترتيب پيام‌هاي خود را به مردم برسانيم.»

براساس آمار تجمعي، 67 درصد علت انتقال ايدز از طريق اعتياد تزريقي بوده است و 10 درصد آن مربوط به انتقال جنسي است. در سال 90 الگوي انتقال از طريق روابط جنسي تغيير زيادي داشته است، به طوري که 20 درصد موارد انتقال در سال 90 از طريق ارتباطات جنسي محافظت نشده بوده است. رئيس اداره ايدز وزارت بهداشت تاكيد مي‌كند كه خدمات مشاوره، آزمايش و درمان بيماري ايدز کاملا رايگان و محرمانه انجام مي‌شود.

او در نهايت مي‌گويد: «در باره بيماري ايدز هيچ درمان قطعي وجود ندارد، اما پيشگيري از آن بسيار راحت است. هر کس که به رفتاري ناسالم به لحاظ ارتباطات اجتماعي نظير اعتياد، سوءمصرف مواد و ارتباطات جنسي خارج از چارچوب خانواده مبادرت داشته، صرف‌نظر از سن و جنس مي‌تواند در معرض ويروس ايدز قرار گيرد. از آنجا که کشور ما، کشوري جوان است در مورد اين بيماري بيشتر تاکيدمان روي جوانان و نوجوانان است.» به گفته «مينو محرز» رئيس مرکز تحقيقات ايدز ايران هم اغلب مبتلايان در گروه‌هاي سني 20 تا 49 سال قرار دارند. به گفته او تحقيقات صورت گرفته نشان مي‌دهد شيوع ايدز در زندان‌ها 2درصد، بين زنان خياباني در كل كشور 4 درصد، بين زنان خياباني در تهران 6 درصد و در بين کودکان کار 4 تا 5 درصد است. براساس آمارهايي كه محرز مي‌دهد 5 درصد از كودكان كار هم مبتلا به ايدز هستند.

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس